Óvoda

Miklós Adél: Népdalest a kultúrotthonban

      Meghallottuk, hogy népdalmaraton lesz a kultúrotthonban novemberben. Mivel sok népdalt ismerünk, elhatároztuk, hogy mi is részt veszünk a rendezvényen. Nagycsoportosaimmal kiválasztottunk három népdalt és buzgón énekeltük naponta, egyre ügyesebben, odaadóbban. Elérkezett a nagy nap. Szemet gyönyörködtető látvány volt, amint székelyruhában érkeztek a gyerekek a kultúrotthonba. Hangosan, bátran, mosolygósan énekeltek, becsülettel képviselték óvodánkat.

Miklós Adél: Micsoda csoda? Csodabogarak

 Szeptember közepén a nagycsoportos gyerekekkel ellátogattunk a csíkszeredai múzeumba a rovarkiállításra. Pár szülő segítségével, autókkal, iskolabusszal érkeztünk a múzeum elé. Csodálatos világ tárult a szemünk elé! Különböző rovarok sokasága várt bennünket mindenféle színben és nagyságban. A gyermekközpontú kiállítás(csápokat tehettünk a fejünkre, utánozhattuk a tücsök hangját, rovarkirakót oldhattunk meg stb.) nagy sikert aratott a gyerekek, felnőttek körében.

Majd meglátogattuk a könyvkötés történetét bemutató termet, ahol miniatűr könyvektől óriáskönyvekig minden méret elkápráztatott bennünket. A vár történetét bemutató teremből a gyerekeknek a régi kút, a kívántató, élethű kolbászok, szalonnák arattak nagy sikert, míg a harcteremből a katonaruhák, harci kürt, dob és páncélok tetszettek. Persze a katonaruhákat mindenki előszeretettel próbálgatta, fénykép is készült a” katonacsapatról”emlékül. Emlékezetes nap volt.