Katasztrófavédelem

Önkéntes Tűzoltóság, Csíkcsicsó

2005-ben, mikor Csíkcsicsó önálló községé vállt,  újra alakult az önkéntes tűzoltó egyesületünk, melynek jelenleg 17 képzett tagja van. 2007-ben sikerült megvásárolni egy IFA tűzoltóautót. 2010-ben sikeres pályázat eredménye képen felépült a tűzoltó szertár, 2014-ben pedig 12500 euró értékben kaptunk eszközöket az Önkormányzattól.

Célunk:

  • Közreműködni településünkön  a tűzmegelőzési , valamint a tűzoltási  és műszaki mentési feladatok ellátásában.
  • Részt venni a lakosság tűzvédelmi felvilágosításában.
  Tagok:
Parancsnok: Becze Tibor Tel. 0747 478 160 vagy 0749 171 430
Both Bodó Árpád
Both Árpád
Bodó István
Becze Tibor
Becze istván
Györfi Attila
Kelemen Imre
Lakatos Antal
Lakatos László
Kiss Imre
Silló György
Szőcs Imre
Szabó Béla
Szász Károly
Szász László
Gegő Attila

Eredményes tűzoltóversen Csíkkarcfalván

Második alkalommal került megszervezésre a II. Felcsíki tűzoltó kupa, melynek ez alkalommal Csíkkarcfalva volt a házigazdája. A versenyen hét felcsíki település vett részt, köztük Csíkcsicsó Önkéntes Tűzoltók csapata is. A rendezvény a tűzoltó csapatok felvonulásával kezdődött, ez után került sor a versenyre, melyen csapatunk az előkelő negyedik helyet szerezte meg. Gratulálunk.

Adorjáni Szabó Lajos: “Égett a talpuk alatt a talaj”
Az összefogás ereje ismét megnyilvánult, ez estben a csikcsicsói művelődési házban, ahol november 24.- én jótékonysági kosaras bált szervezett a helyi Polgármesteri Hivatal, a tűzoltók megsegítésére, ahol több mint 200 ünneplő tette tiszteletét jelenlétével.
A bál a csikcsicsói fúvószenekar lenyűgöző önkéntes előadásával vette kezdetét. Becze Attila polgármester köszöntötte az egybegyűlteket, beszédében hangsúlyozta a tűz megelőzésének a fontosságát. Nagy József plébános úr áldását adta a tűzoltók munkájára, kérvén Istent, hogy minél kevesebb munka adassék a jövőben. Tűzoltóink egy jelképes ajándékot és díszoklevelet vehettek át az elöljáróktól. Az estét fényesebbé tette a Lutz Hajnal előadásában elhangzó népdalcsokor. Ezt követően vette kezdetét a hajnalig tartó mulatság, amelyhez  a talpalávalót Becze Géza, Kelemen Árpád, Szász Béla és Hajdu Zoltán ezúttal önkéntes alapon biztosították.

A vendégeket az önkéntesek fogadták a bejáratnál  pálinkával és kürtöskaláccsal, ahol az adakozás örömével is élni tudtak. Ez az összeg kiegészült a szervezők által kivitelezett tombola bevételével. Az összegyűlt adományt (110 RON) a tűzoltó alakulat kapta meg, hozzájárulva ezzel is a további sikereikhez.

A tűzoltók nevében is köszönetünket fejezzük ki minden támogatónak!